Verlichting van pijnklachten door triggerpointmassage.

  Afbeelding invoegenTriggerpoints zijn miniverkrampingen in spiervezels. Deze verkrampingen verstoren de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen in dit spierdeel. Ze veroorzaken pijn, stijfheid en/of verminderd functioneren.

Een belangrijk kenmerk is de afgeleide pijn, dat wil zeggen dat de pijn gevoeld kan worden op andere plaatsen dan waar het triggerpoint zich bevindt. Hierdoor wordt soms een verkeerde diagnose gesteld. De afgeleide pijn van een triggerpoint vormt een kenmerkend patroon.

Voor wie?

Triggerpoints kunnen door het hele lichaam klachten geven en heel diverse klachten veroorzaken. Enkele klachten die veelal door triggerpoints veroorzaakt worden zijn verschillende vormen van hoofdpijn,stijve pijnlijke nek/ schouders,  een verdoofd gevoel aan handen en vingers,ellebogen, pijn in de knie, de heup, de rug, en nog veel meer.

Het wrijven en masseren van die pijnlijke plekken zelf (dat lijkt aanvankelijk een heel logische aanpak om pijn te bestrijden) geeft misschien wel even verlichting en verzachting, maar de grondoorzaak wordt er niet mee opgelost .

Verloop en de effecten van een behandeling.

Tijdens de eerste behandeling bespreek ik de klachten, waarna ik de spieren die de pijn of bewegingbeperkingen in stand kunnen houden, onderzoek op spierknopen. 

Daarna masseer ik deze spieren en behandel de triggerpoints.

Samen met voetreflexologiemassage

Deze massage word altijd gedaan in combinatie met een voetreflexbehandeling.

De voetreflexmassage zorgt er voor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen makkelijker worden uitgescheiden.

Mogelijke reacties op een behandeling:

 

·         verdwijnen of afname van de klacht .
·         door het herkennen van de oorzaak, kan herhaling van de pijn/ klacht worden  voorkomen in de toekomst.
·         tijdelijke vermoeidheid (afvalstoffen komen tijdelijk in het bloed)
·         toename van de pijn, de triggerpoint  is te intensief gemasseerd.

De daaropvolgende uren en dagen kan je het beste veel drinken om de afvalstoffen uit je lichaam optimaal te verwijderen.