natuurlijk hoofdpijn behandelen

 

Als je regelmatig hoofdpijn hebt heeft dit een ingrijpende invloed op je leven. Waarschijnlijk wil je dan ook graag weten wat de mogelijkheden zijn om hier af te komen. Er zijn verschillende oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van hoofdpijn, zoals scheefstand wervels, allergieën, intoleranties, trauma’s, stress, hormonen, spierknopen, etc. Door onderzoek kan ik vaststellen welke oorzaken een rol spelen, waarna ze in de praktijk behandelt kunnen worden. 

Door iets aan de oorzaak te doen beïnvloed dit op dieper niveau je hele gestel, dus ga je je totaal prettiger voelen, met als mooiste resultaat minder of geen hoofdpijn meer.

Het is belangrijk dat we ons eerst meer verdiepen in jouw hoofdpijn door een anamnese. Een anamnese is een vraaggesprek over oa de ernst, waar en hoe de pijn voelt ( stekend, drukkend ,zeurend etc).Ook wil ik graag weten wanneer de pijn begonnen is en of je het herkent wanneer de hoofdpijn erger wordt. Natuurlijk is er nog veel meer wat we bespreken. Dit is vooral belangrijk zodat ik de behandelingen aan kan passen aan de oorzaak (en) van je hoofdpijn.

Verschillende soorten hoofdpijn;


Spanningshoofdpijn

 

Spanningshoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spierverkrampingen door stress met als gevolg  verkeerde lichaamshouding en/of een gebrek aan slaap.

Hoofdpijn 

Soms is het lastig om te ontdekken wat de oorzaak van je hoofdpijn kan zijn.

Iets wat heel vaak een rol speelt bij verschillende soorten hoofdpijnen zijn voedsel intoleranties/ allergieën.

hoofdpijn door voedingsintoleranties

Een oorzaak van voedingsintoleranties is het onvermogen van het lichaam om bepaalde enzymen  aan te maken of bepaalde stoffen af te breken. Hierdoor blijven bepaalde stoffen in het lichaam die (hoofdpijn) klachten veroorzaken.

In mijn praktijk kan ik verschillende voedselgroepen testen waardoor je direct een inzicht krijgt welke producten( voedselgroepen) bij jou  klachten geven.

Je kunt er voor kiezen deze producten niet meer te eten.

Maar het is verstandiger om de opname van belangrijke stoffen ( zoals; eiwitten, vitamines mineralen etc.) te verbeteren, zodat enzymen en hormonen beter aangemaakt kunnen worden en hierdoor producten beter worden verteerd kunnen worden.

 

Hoofdpijn door allergische reactie.

Het kan ook zijn dat je hoofdpijn veroorzaakt word door een allergische reactie .

Bij een allergische reactie reageert je immuunsysteem overactief op bepaalde stoffen (zoals  verf, sigarettenrook, huisdieren, voedsel, huisstof(mijt), planten, metalen, geneesmiddelen etc.).

Bepaalde globulines worden aangemaakt die klachten ( zoals hoofdpijn) kunnen veroorzaken.

Door de allergie behandeling kunnen deze reacties worden opgelost of verminderd.

 

Hoofdpijn na lichamelijk

trauma

 

Een hoofdletsel ontstaat meestal door een klap of een val op het hoofd. 

Het is belangrijk om elke hoofdaandoening met zorg te benaderen

Na de val of klap is het belangrijk om contact op te nemen met de arts als je bewusteloos bent geweest, geheugenverlies hebt of andere klachten hebt als dubbelzien of spreekstoornissen, De herstelperiode is voor iedereen verschillend. Waar de één na een paar dagen van zijn of haar klachten verlost is, kan een ander weken na de klap nog hinder ondervinden..

Ga pas weer volledig aan het werk of studie als de hoofdpijn en duizeligheid helemaal verdwenen zijn. 

Een zachte manier om te helpen om tot rust te komen en de energie beter te laten doorstromen kan door middel van de metamorfose massage.

Hoofdpijn door Bijholteontsteking

Sinusitis is een ontsteking van de bijholten; er zijn vier bijholten, voorhoofdsholte, de ogen,kaakholte en de achter de neus.
Normaal zit in deze bijholte lucht, waardoor het hoofd minder zwaar is. Als het neusslijmvlies zwelt, bijvoorbeeld een neusverkoudheid, dan kunnen de holtes vol slijm raken.Hier kunnen ook virussen en bacteriën in zitten die vervolgens de ontsteking veroorzaken.

Symptomen,
hoofdpijn door een voorhoofdsholteontsteking (vooral bij het bukken)
hoofdpijn door zwelling of ontstekingen in andere sinussen (tussen  ogen en de naast neus en in de kaakholte).
 
Hoofdpijnen die veroorzaakt worden door zwelling/ontstekingen in de sinussen worden in de praktijk op verschillende manieren behandeld.
 
Voetreflexbehandeling 
Met de voetreflexbehandeling kan ik  de bijholtes op de voet stimuleren om het vastzittende slijm te verwijderen en af te voeren.
Via zones kan het immuunsysteem gestimuleert worden om de ontsteking te overwinnen en de energiedoorstroming te herstellen.
 
Als het een terugkerend probleem is, is het verstandig om ook een intolerantie en/of allergie test te doen om te kijken waardoor je elke keer verkouden wordt (met eventueel daarna bijholtenontstekingen )