Ontspannen en herstellen met voetreflex.

Afbeelding invoegen 

 

"Als je de voeten van een mens in je handen hebt, heb je de totale mens in je handen"

Voetreflexzonetherapie is een hele oude natuurneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de voet. Elk orgaan en elk lichaamsdeel of weefsel  is door energiestromen met een bepaalde plaats (reflexgebied) op de voet verbonden.

Door op deze punten druk uit te oefenen of te masseren kunnen we bijbehorende organen activeren en stimuleren we het zelfgenezend vermogen.De voet omvat niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten. Door massage van de voeten, oefenen ze een gunstige invloed uit op de hele mens.

Naast de zones van de voet worden ook de meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

Ik behandel klachtgericht waarbij ik gebruik maak van de 5 elementen en de meridiaanleer.De combinatie van een ontspannende en toch  intensieve massage op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad.

Verloop en de effecten van een behandeling.

Tijdens de eerste behandeling bespreek ik de klachten en onderzoek ik de voeten uitgebreid. Een behandeling duurt doorgaans 45 á 60 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten en hoe lang deze reeds bestaan. Klachten die al langer bestaan, vragen vaak meer tijd om te genezen. Over het algemeen is één keer per week behandelen voldoende, gedurende een bepaalde periode. Na verloop van tijd wordt dit meestal afgebouwd. De knieën en onderbenen worden mee gemasseerd, daarom is het handig om soepele broek aan te trekken.

De daaropvolgende uren en dagen kan je het beste veel drinken om de afvalstoffen uit je lichaam optimaal te verwijderen.

Mogelijke reacties op een behandeling: 

  •      beter slapen
  •        tijdelijke vermoeidheid (afvalstoffen komen tijdelijk in het bloed).
  •        actievere afscheiding via de huid, urine of darmen.
  •         je goed voelen, geestelijke verandering.
  •         oude ziekteverschijnselen kunnen de kop op steken om daarna te verdwijnen.
  •        verdwijnen of afname van de klacht

 Voor wie?

Voetreflextherapie kan uitstekend worden toegepast bij:

stress, steriele ontstekingen, vochtophopingen, menstruatieklachten, kneuzingen, voorhoofdsholteontsteking, zwangerschapsklachten, verzwikking, zere voeten,  hoofdpijn, rugklachten, spijsverteringsklachten en de meeste chronische ziektes.

Voetreflex kan ook bij kinderen worden toegepast.  

 Contra indicaties: hoge koorts, besmettelijke ziekte, trombose.